Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalniških in pametnih napravah shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Z zakonodajo (ZEKom-1) se spreminja način obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, npr. za seje (npr. prijavljanje na forume), košarice v spletnih trgovinah, prikaz različnih naprednih vsebin, vodenje statistike obiska strani, podporo vtičnikom družabnih omrežij in tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Na našem spletnem mestu uporabljamo piškotke za analitiko, ki so potrebni za izdelavo analiz obiskanosti spletnega mesta.

Želite več informacij?

Projektantski oddelek Infinity vam s svojim strokovnim znanjem in bogatimi izkušnjami pomaga najti praktične, posebne rešitve za vaše arhitekturne projekte ter vam nudi poprodajno pomoč.

poglejte si tudi vse ostale materiale iz tehničnega kamna ali granita na
dekorativni-kamen-omc.si

Kontaktirajte nas !